מכינה לעיצוב ואדריכלות

מכינה לעיצוב ואדריכלות

ארטי - המכינה לאמנות עיצוב ואדריכלות הותיקה בארץ מאז 1997, בעלת מוניטין רב ושיעורי הצלחה גבוהים במיוחד. מאז הקמתה התקבלו רבים מבוגרי המכינה למחלקות אמנות, אדריכלות ועיצוב היוקרתיות במוסדות להשכלה גבוהה בארץ ובחו"ל. במסגרתה נלמדים תהליכי תכנון ועיצוב, פיתוח חשיבה יצירתית, בונים תיקי עבודות ייחודיים ומקבלים לווי אישי בכל שלבי קבלה ללימודים הגבוהים.

בפני התלמידים נפתח עולם חדש של יצירה, התפתחות אישית ויכולת ביטוי בתחומי העיצוב השונים. המכינה שמה דגש רב על הנחייה אישית, בשילוב הנחיה בקבוצה. המסלול כולל לימודים עיוניים ומעשיים, פרויקט מקצועי בהנחיה אישית וסיורים מקצועיים. בנוסף ניתנת הנחיה ממוקדת ופרטנית בכל שלבי הקבלה ללימודים גבוהים וליווי המועמד באופן אישי עד שלב הקבלה ללימודים באקדמיה, כולל בניית תיקי עבודות, הכנה לבחינות הכניסה באופן מקיף הכולל תרגולים וסימולציות והכנה לראיון הקבלה.

במרבית המוסדות להשכלה גבוהה בארץ בתחומי העיצוב והאדריכלות נדרשים המועמדים להציג תיק עבודות ולעבור מבחני מיון. ארטי מפעילה מכינות לעיצוב באקדמיות ומכינה מועמדים רבים לשנקר, בצלאל, המכון הטכנולוגי חולון (HIT), טכניון, ויצ"ו חיפה, אוניברסיטת תל אביב ועוד. בארטי: 98% הצלחה, בארטי אנו מחוייבים להצלחה – בוגרי המכינה מתקבלים למספר מוסדות ובוחרים היכן ללמוד, מצליחים ומצטיינים במהלך הלימודים האקדמיים ובעבודה המקצועית גם בשל ההכוונה המעמיקה שקיבלו בקורס ההכנה בארטי.

תעודת סיום: מכינה לעיצוב

רישום למכינהhttps://my.iac.ac.il/Portals/ex/registration/24  

נושאי לימוד

תחומי ההנחיה:
מכינה לעיצוב פנים
מכינה לאדריכלות
מכינה לעיצוב תעשייתי ועיצוב מוצר
מכינה לתקשורת חזותית ועיצוב גרפי
מכינה לעיצוב אופנה
מכינה לעיצוב תכשיטים, צורפות ואביזרי לבוש
מכינה לאנימציה
מכינה לאמנות
מכינה לצילום
נושאי הלימוד
 
במסגרת הלימודים:
בניית תיק עבודות אישי, יצירתי וייחודי
לימוד רישום אקדמי ואמנותי, רישום אדריכלי ורישום לפרזנטציה
עיצוב בדו ותלת מימד, בניית דגמים במגוון חומרים
לימוד תוכנות גרפיות וצילום
פיתוח חשיבה יצירתית מקורית ובניית קונספט
מושגים בעולם העיצוב והיצירה, תולדות העיצוב והאמנות
סיורי אדריכלות וביקור בתערוכות אמנות ועיצוב
הכנה לבחינות כניסה לכל האקדמיות
ליווי אישי כל כל מועמד בכל שלבי הבחינות והראיון האישי
 
בארטי ההזדמנות פתוחה: השתלבות במכינה בשנה הבאה ללא תוספת תשלום באם המועמד/ת לא עברו את שלבי הקבלה.

רישום למכינהhttps://my.iac.ac.il/Portals/ex/registration/24  

המכינה לעיצוב ואדריכלות – מסלול הנחיה אישי

מסלול הנחיה אישי כולל מפגשים אישיים עם כל תלמיד. 
מפגשים חד שבועיים, מסלולי בוקר/ערב

תוכנית הלימודים במסלול ההנחיה האישי במכינה לעיצוב זהה לתוכנית הנלמדת בקבוצה ומותאמת באופן אישי לכל תלמיד. המסגרת האישית מאפשרת למועמד להביא לידי ביטוי את מלוא הפוטנציאל הגלום בו, ולמנחה - לחזור על תרגולים אם נדרש ולהתעמק בנושאים מסויימים. מסגרת ההנחיה האישית מאפשרת גמישות בקביעת מועדי השיעורים ומתאימה לחיילים או לבעלי משרות במתכונת משמרות. המפגשים מתקיימים בשעות הערב או הבוקר ונקבעים בהתאם לנוחות מורה-תלמיד. 

מנחה הראשי: דורון פורמן MSc, MFA, בעל שני תארים שניים במדעי המחשב ובאמנות, מרצה באקדמיות נבחרות בארץ וחבר פנל קבלת מועמדים לעיצוב באקדמיות. 

תנאי קבלה: ראיון אישי, במסגרתו מוסברים מתכונת הלימודים ותנאי הלימוד במכינה.
הליך הרישום: מילוי ושליחת טופס רישום

פרטי הקורס

  • מיקום: מכללת רמת גן, חניה חינם
  • משך הקורס: כ7 חודשים במסלול חד שבועי/ 3.5 חודשים במסלול דו שבועי
  • תעודת גמר: מטעם מכללת רמת גן ומכללת ארטי לעיצוב ואמנות
  • כמות סטודנטים: עד 25 סטודנטים
  • תנאי קבלה: ראיון אישי
  • מרצים: דורון פורמן, ארנון מדמוני, כפיר ממן, חן מוסצ'ו, טליה חסיד פורמן

ביקורות

מאמר בנושא מכינה לעיצוב ואדריכלות

חולמים להתקבל ללימודיים יוקרתיים בעיצוב פנים או אדריכלות - הדרך לקריירה מתחילה עם המכינה לעיצוב ואדריכלות

תחום האדריכלות ממשיך לצבור תאוצה ככל שהזמן חולף, וגם היום הוא נחשב לנחשק למדי. הצורך באדריכלים מקצועיים וטובים, מנוסים ויצירתיים, הוא צורך שלעולם איננו נעלם מהמפה, מה שמסביר מדוע עוד ועוד אנשים בוחרים בכיוון המקצועי הזה. עם זאת, כדי להגיע אל המטרה הזו אנחנו צריכים קצת יותר מאשר רצון או שאיפות גדולות. אנחנו זקוקים לכלים, לידע מקצועי, להתנסות פרקטית ולתיק עבודות שידבר בעד עצמו. לימודי מכינה לאדריכלות הם מקום טוב להתחיל ממנו, ולקבל בו את כל הכלים הללו – ועוד רבים אחרים. איך מכינה לאדריכלות קשורה לקריירה שלכם ומה היתרונות שיש לה להציע לכם?

מכינה לאדריכלות ורכישת כלים פרקטיים

כדי להבין מדוע מכינה לאדריכלות היא חיונית, כדאי להבין קודם מה הם הדרישות מהאדריכל המקצועי. בעל המקצוע המיומן הוא זה שיודע לחשוב מחוץ לקופסה ולהציע קונספט ברור ומדויק, וגם להציג אותו באופן ויזואלי ללקוחות. לשם כך הוא צריך להכיר תוכנות גרפיות וצילום, ללמוד לעצב בדו-ממד וגם בתלת ממד, ולהכיר שורה של מושגים מקצועיים מעולמות העיצוב והאמנות. מכינה לאדריכלות היא דרך טובה להשיג את כל הכלים הללו, להכיר את התוכנות המקצועיות המתקדמות, לשלוט בלקסיקון המקצועי, להכיר מקרוב פרויקטים אחרים, לגלות מה הוא רישום אדריכלי ולפתח חשיבה יצירתית. 

ליווי מקצועי ואישי לכל אורך הדרך

לימודי מכינה לאדריכלות מספקים עוד יתרון חשוב שכדאי להכיר, והוא הליווי האישי והמקצועי. גם אם ברורה לכם המטרה, והיא השתלבות מקצועית בתחום האדריכלות, הדרך לשם רצופה באתגרים, מכשולים וכלים שתצטרכו לאסוף, כמו גם מיומנות שתצטרכו ללטש. עם צוות מקצועי שמלווה אתכם במסלול הזה, כדוגמת צוות מכללת ארטי עתיר הניסיון, תוכלו לדעת שאתם בחברה טובה. זהו מסלול הנחיה אישי שמאפשר לכם לשאול, להקשיב, לדייק, לשפר וללטש. זה המקום שלכם לבנות את תיק העבודות שלכם, לקבל פידבקים, ללמוד ולהתפתח עוד לפני שתצאו אל הדרך העצמאית והמקצועית שלכם. מכאן הדרך אל המטרה תהיה חלקה הרבה יותר.

מכינה לאדריכלות – למי היא מתאימה?

עוד נקודה קטנה למחשבה: מכינה לאדריכלות והעבודה בתחום בכלל יכולים להיות חווייתיים ומהנים מאוד – למי שמתחבר אליהם. מי שנמשך לאסתטיקה ולעיצוב, מבין את חשיבות השילוב בין נוחות ליופי, ומשתוקק לעצב את הסביבה בהתאם לשילוב הזה בדיוק, ימצא שלימודי אדריכלות הם מסגרת אידאלית עבורו. מכינה לאדריכלות היא צעד ראשון חשוב בדרך למקצוע שיציע את הסיפוק האישי, הרגשי והמקצועי, והיא תעזור לכם להשיג את כל הידע המקצועי, הניסיון המעשי והכלים הדרושים כדי לצאת אל העולם הגדול כשאתם יודעים בדיוק לאן אתם הולכים, מה עושים ואיך עושים את זה הכי טוב שרק אפשר. מכינה לאדריכלות במסגרת מכללת ארטי היא הדרך האידאלית לבנות את ארגז הכלים שלכם ולהעשיר אותו. 

מאמרי אדריכלות ועיצוב, המכינה לעיצוב ואדריכלות מכללת ארטי

'יער אנכי' במילאנו, אדריכל סטאפנו בוארי

בוסקו ורטיקל (יער אנכי), מורכב משני מגדלי מגורים גבוהים המכוסים בעצים ושיחים, צפיפות אנכית של הטבע בתוך העיר - מודל לתכנון מרחבי ופיתוח בר קיימא, התורם להתחדשות הסביבה ללא המשמעות של הרחבת העיר על השטח. הפרויקט הושלם ב 2014. 
העיצוב מורכב משני מגדלים בגובה מעל 100 מ' בעלי צפיפות גבוהה של דיירים, עם מערכות אנרגיה משולבות: מערכת מים אפורים המאפשרים השקייה במי מקלחת, ומערכות פאנלים סולריים ליצור חשמל וחימום מים בעזרת אנרגיית השמש. העצים נשתלו על שכבת קרקע של 1 מטר. השיחים הנטועים על החזיתות הותקנו במיכלי בטון בממדים שונים, בהתאם לסוג הצמח.

הפרויקט מאחסן 480 עצים בגודל גדול ובינוני, 250 עצים בגודל קטן, 4,500 שיחים וכ 11,000 צמחים. כל היער האנכי שווה בהיקף הצמחייה לשטח של 20,000 מ"ר של יער. מילנו היא אחת הערים המזוהמות ביותר בעולם, תוכנית המתאר העירונית במילאנו לא אפשרה להקים פארק גדול במרכז העיר, לכן החליט צוות האדריכלים לתכנן שני מגדלים שיוקפו בעצים ירוקי עד ויהוו מעין פארק אנכי, במקום מאוזן. פרויקט בוסקו ורטיקל (bosco verticale), שואף לצמצם חלק מהנזק הסביבתי שנגרם לעיר על ידי זיהום האוויר. היער מייצר לחות ומרענן. הצמחים סופגים את חלקיקי CO2 והאבק באוויר ומייצרים חמצן. היער מהווה בידוד אקוסטי טבעי, מפחית את הרעש והזיהום העירוני, מקרר את קירות המגדלים ומקל על החום המגיע לעיתים ל40 מעלות במהלך הקיץ.

בעיות אופציונליות: רטיבות מתמשכת העשויה לחלחל. גזימת היער האנכי ומניעת תאונות של צניחת ענפים מגובה רב בעת רוחות חזקות. חרקים, זוחלים וציפורים עשויים להכנס לדירות ועוד.

כפר הונדרטווסר, וינה, אדריכל: פרידנסרייך הונדרטוואסר

 

כפר הונדרטווסר, פינת חמד ברובע השלישי בעיר וינה, תוכננה על ידי האדריכל-אמן האוסטרי-יהודי, פרידנסרייך הונדרטוואסר Hundertwasse Friedensriech, 1928-2000, בשנים 1990-1991. המתחם פועל כמרכז מבקרים הפתוח כל השנה וללא תשלום. הבתים הססגוניים מקיפים חצר פנימית ירוקה וכל אחד מהם נראה שונה לחלוטין מן הבית הסמוך לו. בין הבתים מחברים גרמי מדרגות מפותלים וצמחיה רבה השזורה ביניהם. המקום שימש בעבר כמפעל צמיגים. מולו עומד ביתHundertwasserhouse , זהו מבנה ששופץ על ידי האמן עוד בשנות השמונים ותוכנן ללא קווים ישרים והרצפה גלית ועקומה. בעקבות המבקרים הרבים התפתח רעיון של בניית הכפר הסמוך כולל גלריה, חנויות צבעוניות, בזאר בסגנון מזרחי, ובתי קפה. במרחק הליכה של מס' דקות – מוזיאון KunstHausWien שתוכנן על הונדרטוואסר ומציג את יצירותיו.

הונדרטוואסר, לא רכש השכלה פורמלית, הוא החל בציור ומאוחר יותר התפתח בעולם האדריכלות. הושפע ביצירותיו מהאדריכל הקטאלני אנטוני גאודי ומהציירים האוסטריים גוסטב קלימט ואגון שילה. הוא סבר שקירות אינם צריכים להיות ישרים, סימטרים או דומים, אלא מעוגלים ומתוכננים בקו זורם וצבועים בשלל צבעי הקשת. הוא פיתח את הקשר של האדם והסביבה באמצעות מלאכת הציור והאדריכלות באוריינטציה של הטבע, "אני עובד כרופא לאדריכלות, אנו לא פוגעים במבנה הקיים, אלא מוסיפים לו. השתמשנו בבד הקיים (בהשוואה לבד של ציור) ושיפרנו אותו על ידי שינויים ותוספות לבניין על ידי הכנסת רכיבים חדשים צבעוניים." על הגג ניטע יער הכולל כ30 עצים בגובה כ15 מטר המארח ציפורים רבות, בכל הבנין נכללים כ250 עצים ושיחים אשר חלקם יוצאים מן החלונות.

הונדרטוואסר אדריכל-אמן-סביבה, תכנן פרויקטים רבים בהשראת האקולוגיה, מרבית העבודות בתכנונו לא יצאו לפועל מעולם. על עבודתו לא גבה הונדרטוואסר תשלום, מתוך תפיסת תרומה חברתית.